Kerstbomen Verkoop

Geschiedenis

Ieder jaar organiseert de Ronde Tafel Woerden een kerstbomenverkoop waarbij de opbrengst naar een goed doel gaat. Ieder jaar selecteren wij een lokaal en een (inter)nationaal doel. Het is fantastisch wat je met een groep kerels voor elkaar kan krijgen door de handen uit de mouwen te steken”.

In 2011 werd er binnen de Woerdense Ronde Tafel gezocht naar een jaarlijks evenement. Tijdens deze tafelavond hebben we nagedacht over sponsorlopen, benefietconcerten en vele andere mogelijkheden. Na vele uren denken kwam men met het idee een warme actie te plannen in een koude maand. het idee voor een kerstbomen verkoop zag het licht. Men heeft namelijk ieder jaar een kerstboom nodig. Voor ons is het ieder jaar de uitdaging om zo veel mogelijk gesponsord te krijgen zodat een zo groot mogelijke opbrengst naar het goede doel kan.

Het idee resulteerde in het eerste jaar in de verkoop van een handjevol bomen op een besneeuwd plein. Maar in de jaren erna is de verkoop uitgegroeid tot de verkoop van ca. 400 bomen! Van kofferbakverkoop, naar een tent van 20 bij 10 meter, zeecontainers voor de opslag en een afleverservice.

Maar het mooiste is het ophalen van duizenden Euro's die ten goede komen aan organisaties als: Batenstein Buiten, Freedom Through Education, Make-A-Wish, Stadmuseum Woerden, Stichting Semmy en nog vele anderen. Met uw hulp kunnen we dit nog jaren blijven doen.  

 

 

Freedom Through Education (FTE)

Deze organisatie bestaat sinds 1998 en bouwt scholen in India om kansarme kinderen een opleiding te kunnen geven. Het uiteindelijke doel is om het analfabetisme in India uit te roeien. De organisatie is een zero overhead organisatie, er blijft dus helemaal niets aan de strijkstok hangen! Er worden lokale projecten opgezet waarbij een project pas goedgekeurd wordt als het ook echt haalbaar is. Al het geld wordt gecontroleerd en gefaseerd uitgegeven. De bouw wordt begeleidt door de lokale Ronde Tafel en die commiteert zich ook om de onderhoudskosten voor de eerste 10 jaar op zich te nemen. 

De Ronde Tafel in Woerden heeft bijgedragen aan de bouw van een school in Jaipur en heeft deze in september 2018 ook bezocht. 

Vluchtelingen Steunpunt Groene Hart

Vluchtelingen Steunpunt Groene Hart (VSGH) zet zich met hart en ziel in voor vluchtelingen in de gemeenten Woerden en Oudewater. VSGH zorgt voor de opvang en eerste introductie van statushouders die in Woerden of Oudewater een woning toegewezen hebben gekregen. Zij bieden hen maatschappelijke en juridische begeleiding. En zij zijn de spin in het web voor alles wat met integratie van statushouders in de maatschappij te maken heeft. Daartoe organiseren en participeren VSGH in taalcoaching, matchingsoverleggen naar werk(ervaringsplaatsen) en allerlei activiteiten en evenementen. De organisatie bestaat voor het merendeel uit vrijwilligers bestaat en een paar betaalde krachten. Door professionele begeleiding leren zij de statushouders hun weg te vinden in de maatschappij.

Wil je ook vrijwilliger worden of zoek je een stageplaats? Kijk verder op https://vluchtelingensteunpunt.nl/werken-bij/

 

Gezellig samen een kerstboom uitzoeken
Of het nou een kleine dikke den is of een woudreus voor de woonkamer. Bij ons gaat u zelf op zoek naar de juiste Nordmann, want wat is leuker dan dwalen tussen een paar bomen en de allermooiste mee naar huis nemen? Daarnaast geeft u met de kerst niet alleen een kerstboom aan uzelf, maar draagt u ook bij aan het goede doel.

Hoe werkt het bestellen van een kerstboom?

  1. Bestel via deze site een kerstboom
  2. Geef aan of u de kerstboom komt halen of bezorgd (meerprijs € 5,-) wilt hebben.
  3. Geef aan naar welk goed doel uw bijdrage mag.
  4. Betaal direct en veilig via IDEAL.
  5. U ontvangt per email een order bevestiging. 

Let op: bestellen kan tot en met 5 december! Daarna kunt u niet meer via onze website bestellen, maar kunt u nog wel een boom uitkiezen op de verkooplocatie Steinhagenseweg, tegenover winkelcentrum Snel en Polanen in Woerden.

Op = op

Openingstijden
De afhaallocatie Steinhagenseweg, tegenover winkelcentrum Snel en Polanen in Woerden, is geopend op:

– donderdag 6 december van 09:00 tot 21:00 uur
– vrijdag 7 december van 9:00 tot 21:00 uur
– zaterdag 8 december van 9:00 tot 21:00 uur

Vragen of suggesties?
Neem contact met ons op via kerstboom@rt185.nl

Bestel onze bomen voor het goede doel!