Wij werken alleen met vrijwilligers en sponsors
Daarom komt de opbrengst van de kerstboomactie geheel ten goede aan het goede doel. Vorig jaar hebben wij in totaal € 8060,- opgehaald. Hiervan heeft Batenstein Buiten € 3572,- ontvangen zodat iedereen deze zomer van het zwembad kon genieten. Voor Freedom Through Education is met uw hulp € 4488,- opgehaald.

Ook dit jaar hebben wij weer twee goede doelen geselecteerd. Een initiatief uit Woerden en een landelijk/internationaal goed doel. U kunt in de online bestelprocedure zelf uw keuze kenbaar maken.

Stadsmuseum Woerden – Woerdens avontuurlijkste zolder

Zij hebben de ambitie om op de zolder van Stadsmuseum Woerden de
geschiedenis van Woerden tot leven te brengen.
Het doel: op de avontuurlijkste plek van het museum jong en oud een onvergetelijke ervaring bezorgen in de vorm van een dynamische tentoonstelling
die de boeiende biografie van onze eeuwenoude stad laat zien, laat horen, laat voelen, kortom: laat beleven.

Vanaf het ontstaan van een nederzetting op een hoge plek in het moerasland, via de Romeinen, de Middeleeuwse vesting, de industriële revolutie en Woerden als Boerenmarktstad tot aan de dag van vandaag, zoals is aangegeven in de vensters van hetverhaalvanwoerden.nl.

Het Verhaal van Woerden is immers een verhaal waar alle Woerdenaren deel van uitmaken; u ook!

Make-A-Wish Nederland

Ieder kind wil kind zijn. Ook kinderen met een levensbedreigende ziekte. Make-A-Wish Nederland, voorheen Doe Een Wens, bestaat al sinds 1989 en vervult ieder jaar ruim 500 liefste wensen van kinderen en jongeren tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte.

Kinderen voor wie het leven voor een groot deel bestaat uit angst, zorgen en ziekenhuisbehandelingen. Make-A-Wish Nederland haalt deze kinderen uit de zorgen en laat ze door het vervullen van hun liefste wens weer kind zijn in plaats van patiënt. Dit geeft deze kinderen maar ook het hele gezin kracht en energie voor de toekomst.

Make-A-Wish Nederland kan dit allemaal realiseren dankzij de inzet van ruim 400 vrijwilligers. Giften en fondsenwervende acties (geld, maar ook in natura) van bedrijven, clubs, scholen en (sport)verenigingen zijn samen met de structurele steun van donateurs en sponsoren noodzakelijk.