Net als vorig jaar kunt u zelf aangeven naar welk goed doel uw bijdrage mag. Wij hebben twee goede doelen geselecteerd. Een initiatief uit Woerden en een landelijk/internationaal goed doel.

Wij werken alleen met vrijwilligers en sponsors, daarom komt de opbrengst van de kerstboomactie geheel ten goede aan het goede doel. U kunt in de online bestelprocedure zelf uw keuze kenbaar maken.

Wat is BatensteinBuiten?

“BatensteinBuiten, de grootste spetter-, sport- en speelplaats in Woerden met waterspeeltuin, midgetgolf, een heerlijk terras en nog veel meer! En gratis toegankelijk.

BatensteinBuiten omvat een waterspeeltuin (spraypark), een 12 holes midgetgolfbaan, een verjaardagshut (voor kinderfeestje buiten), een klim- en klauterplaats, een zandspeelplaats, een airtrampoline (van 12 bij 6 meter), een 6-persoonsschommel, een tokkel/kabelbaan, een levensgroot schaakspel en koersbalveldjes.

Met de aanschaf van een kerstboom maakt u het mede mogelijk om aan BatensteinBuiten een sportplein toe te voegen. Daarop kunnen verschillende sporten worden beoefend (zoals free run, callanetics en bootcamp maar ook gewoon klimmen en klauteren) . Ook maakt u het hiermee mogelijk dat BatensteinBuiten  de komende jaren voor een groot publiek gratis toegankelijk blijft.”

Freedom through Education

Miljoenen Indiase kinderen zijn nooit naar school En analfabetisme is een groot probleem waardoor miljoen kinderen nooit een kans hebben op een fatsoenlijk bestaan. Om deze kinderen te helpen  is in 1998 met Hulp van de Ronde Tafel Nederland en ronde tafel India Freedom Through Education opgericht.

Het doel is om zoveel mogelijk Indiase kinderen een opleiding te geven en in India begint dat bij een het bouwen van een School. Deze scholen zijn zo gebouwd dat ze 30 jaar meegaan en ook zonder elektriciteit kinderen kunnen huisvesten. Inmiddels zijn er 3700 klaslokalen gebouwd en 750.000 kinderen hebben een opleiding genoten dankzij FTE.

Hoe werkt FTE

De Indiase tafel legt voor elke ingelegde euro een extra euro in. Vergunningen en bouwbedrijven worden door de lokale tafel gerealiseerd. Na de bouw committeert de lokale Indiase tafel aan minimaal 10 jaar onderhoud. Voor 1 school is 28.000euro nodig, maar een klaslokaal sponseren kan ook. De bouw wordt gedaan door lokale bedrijven zodat ook de lokale economie wordt gestimuleerd