Ieder jaar verkoopt Tafelronde 185 Woerden kerstbomen voor een (inter)nationaal en lokaal goed doel. Onder het mom van “geven is het mooiste kerstcadeau” kiezen we twee goede doelen. 

Voor de verkoop van 2020 lag het beoogde aantal te verkopen bomen op 560. Maar voorzitter Tim van Haperen versprak zich bij een interview met RPL FM Woerden (onze lokale omroep) en zei dat er dit jaar 650 bomen verkocht zouden worden… We hebben dit gewoon opgevat als een uitdaging en zijn hard aan de slag gegaan! Flyeren, online promotie en iedereen met katten werd aangesproken (katten willen namelijk een eigen kerstboom, zo verkopen we er meteen 2). 
Met de verkoop van 654 ‘Goededoelenbomen’ is de verspreking werkelijkheid geworden! Overigens heeft onze voorzitter voor deze verspreking wel een strafborrel moeten drinken voor het goede doel.

In totaal hebben we € 12.500,- opgehaald, 25% meer dan het jaar daarvoor. We denken zelf dat de extra opbrengst te danken is aan corona. Veel mensen die normaal gesproken op wintersport gaan, kochten nu een grote kerstboom. “Doe maar een boom want we zijn toch thuis met kerst” of “normaal zitten we met de familie in Oostenrijk” hoorden we regelmatig. Zo hebben we toch maar mooi 19 woudreuzen van 4+ meter verkocht.

Goede Doelen

In totaal is er met de actie € 5.875,00 opgehaald voor Scouting Woerden en € 6.625,00 voor Freedom Through Education.

Scouting Woerden
Rondom de bermen en dijken bij de scouting worden bloemen gezaaid zodat wilde bijen voldoende voedsel kunnen verzamelen. Ook worden er meerdere bijenkasten geplaatst. Naast het verbeteren van biodiversiteit is er een educatief aspect. Met het opgehaalde geld worden bomen en struiken voorzien van informatiebordjes. Zo worden de kinderen spelenderwijs wijzer.

Freedom Through Education
Bijna alle Tafelaars hebben weleens van FTE gehoord. Round Table India heeft dit langdurige project opgezet vanwege het besef dat opleiding de basis is van alle ontwikkeling. De impact van een school op kinderen is enorm want door te leren lezen en schrijven verbetert niet alleen de toekomst van deze kinderen maar ook die van hun kinderen.
Daarnaast dragen wij dit project een extra warm hart toe. Onze Tafel heeft namelijk goede banden met RT 185 Jaipur. Zo hebben we in 2018 de school bezocht waarvoor we eerder geld hebben opgehaald met de verkoop van onze kerstbomen. Wie weet kunnen we in de toekomst weer een nieuwe school bezoeken met het geld dat wij nu hebben opgehaald.

Corona en 40+

De verkoop was dit jaar wel anders dan voorgaande jaren. Naast een veiligheidsplan voor corona, werd ook de hulp van de “40+” ingeschakeld. Onze oudgedienden weten alles van het verkopen van kerstbomen. Zij zijn deze actie namelijk in 2010 gestart. Hoewel het volgens de 40+ vroeger wel anders ging. Naar eigen zeggen moesten ze vroeger “de kerstbomen met hun blote mannenklauwen ophalen en werden de bomen niet gerooid met een zaag, maar deden ze dat met hun tanden”. Wij denken dat ze hiermee iets overdrijven, maar waren desalniettemin erg blij met de hulp! Want met bijna 200 bomen die we moesten bezorgen, waren de extra handjes (en grote auto’s) hard nodig.

154 Rhoon

In de afgelopen jaren hebben we met Tafel 154 Rhoon een speciale band opgebouwd. Dit jaar heeft Edwin Groenenboom in zijn eentje 10% van het totaal aantal bomen verkocht (65)! Omdat deze oud-Tafelaar zich al jaren inzet voor de verkoop van onze Goededoelenboom, willen we hem het erelint geven als beste kerstboomverkoper van Nederland.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *