Op maandag 28 mei kregen de heren van de Ronde Tafel bezoek van 13 leden van de Indiase Tafelronde. De gasten kwamen vanuit Amsterdam op de fiets naar Woerden en voltooiden daarmee de eerste etappe van hun vijfdaagse fietsrit door Nederland. Bij aankomst wachtte hen een warm onthaal in het Kaaspakhuis, waarna de reserves werden aangevuld bij El Rey. Overnachten deden de reizigers bij leden van de Bodegraafse en Woerdense Tafelrondes thuis. De volgende dag fietsten zij onder begeleiding van enkele leden van Bodegraven en Woerden verder naar Rotterdam. Vrijdag beëindigen zij hun fietstour in Delft waar zij de landelijke vergadering van de Nederlandsche Tafelronde bij zullen wonen.

Wegens het 20-jarig lustrum van de Woerdense Tafelronde is het bezoek van de gasten uit India dit jaar extra speciaal. In september de tafel uit Woerden een bezoek brengen aan India en daar de samenwerking nog een keer vieren. Hoogtepunt van deze reis is een bezoek aan de school die onlangs gebouwd is van het geld dat de Woerdenaren in 2017 opgehaald hebben met o.a. de welbekende kerstbomenverkoop. “Dat deze mannen in september op hun beurt ons ontvangen is natuurlijk top! De essentie van de Tafelronde komt hierin samen: (internationale) vriendschap en de wereld voor iedereen een stukje mooier maken.”, aldus Wilbert Coenen, voorzitter van de Woerdense Tafelronde.

Het bezoek van leden van de Indiase Ronde Tafel is een jaarlijks terugkerend evenement en brengt hen binnen vijf dagen langs verschillende zusterclubs in Nederland. De samenwerking komt voort uit het project Freedom Through Education (FTE) waarin Nederlandse tafels samen met hun zustertafels in India geld bijeen brengen om scholen te bouwen. Wetende dat er in India meer dan 90 miljoen kinderen geen enkele vorm van onderwijs hebben, heeft Round Table India in 20 jaar tijd meer dan 1800 scholen gebouwd, waardoor meer dan 6 miljoen kinderen wel de kans hebben gekregen op een betere toekomst. Dit kan variëren van het realiseren van een klaslokaal tot een hele school, zoals de Woerdense Tafelronde in het Indiase Jaipur gelukt is.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *