Tijdens een landelijk tafel evenement heeft Tafelronde Woerden zich committeert aan het goede doel: ‘Freedom Through Education’, een samenwerkingsproject met India, het doel was om een target na te streven zodat er een school kon worden gebouwd in India. Na de jaarlijkse kerstbomenverkoop en een wijnproeverij benefiet evenement bleek dat dit target niet gehaald zou worden. Een echte tafelaar laat zich natuurlijk niet zomaar uit het veld slaan en er werd een plan gemaakt. Er moest een groep heren met een goed idee komen, de commissie: ‘fundraisers’ was geboren! Onder het genot van een hapje en drankje kwamen tijdens een brainstorm sessie de wildste ideeën langs. Een BBQ met een wedstrijd element was het evenement dat tot de verbeelding sprak en deze werd al snel gedoopt tot het ‘Woerdens BBQ kampioenschap’ of kortweg het ‘WK BBQ’.

Maar liefst 7 teams van gemiddeld 4 personen hadden zich aangemeld voor de eerste editie van het Woerdens BBQ kampioenschap in het midden van het pittoreske Woerden. Er waren diverse samenwerkingsverbanden aangegaan met verschillende ondernemers in Woerden. Zo besloot een horeca-ondernemer van een lokale kroeg zijn terras en café ter beschikking te stellen en mee te denken met de betrokken tafelaars, daarnaast was ook de (keur)slager aangesloten waar een dag voor aanvang van het evenement 2 stukken vlees per team opgehaald konden worden. Tot ieders verbazing was het niveau erg hoog en liet ieder team zijn culinaire ideeën los op het grote stuk schouderkarbonade en runderbavette welke ieder zo’n 3 kilo bedroegen.

De organisatie had alles tot in de puntjes geregeld. Er stond een tent klaar met werkbanken waar de BBQ teams het gerecht verder konden bereiden. Er was een afgezet stuk waar de barbecues konden staan. Er waren voldoende brood, sauzen en salades om de magen te vullen met iets anders dan vlees. De bediening liep rond voor de dorstige kelen, het mocht natuurlijk aan niets ontbreken. Waar de teams zelf voor moesten zorgen? De BBQ! Rond 15.00 werd er verzameld en een kwartier later stonden de eerste barbecues in vuur en vlam. Heerlijke bak- en braadluchten verspreiden zich door het centrum van Woerden.

Zelf hadden de tafelaars ook een grote barbecue geregeld. Hierop werden satés gebakken, deze werden uitgedeeld aan de gasten op het terras en de vele toeschouwers. Uiteraard tegen een mooie bijdrage voor het goede doel!

Vanaf 18.00 begon het officiële deel. Het eerste bord moest worden gepresenteerd aan de vakkundige jury. Deze bestond uit de keurslager, dezelfde die een deel van het vlees had gesponsord, en een officiële barbecue koning die maar liefst 3-maal het Nederlands Barbecue Kampioenschap heeft gewonnen. De presentatie borden werden met bibberende handen en bezwete lijven naar de jury gebracht en wachten daar op het oordeel. Tegelijkertijd werd een exact kopie van het wedstrijdbord verloot onder de toeschouwers en belangstellende, uiteraard was deze bijdrage ook weer voor het goede doel.

Rond 20.00 was het besluit gevallen en werd een gelukkig team onder luid gejuich uitgeroepen tot de allereerste Woerdense BBQ Kampioen, de trofee en huldigingen werden in ontvangst genomen en er werd nog even heerlijk nagetafeld.

Tafelronde 185 te Woerden kijkt terug op een fantastische eerste editie van het Woerdens BBQ Kampioenschap. Doel was: een goed evenement neerzetten, duidelijke exposure en geen onkosten achteraf. Er zijn wederom enkele honderden euro’s opgehaald voor scholenbouw in India. Reacties van deelnemers, publiek en betrokken ondernemers waren fantastisch, het smaakt naar meer. Veel lachende gezichten, complimenten en een heerlijk sfeertje brachten dit evenement tot een succes en een absolute aanrader voor iedere tafel!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *